Вибираємо кавун правильно
Сьогодні в блозі OVO — відповідь на головне питання серпня. Як вибирати стиглий і солодкий кавун? Читайте далі та дізнавайтеся про всі секрети!
Спочатку оцінюємо «зовнішність» кавуна, як на конкурсі Кавуновий Містер Всесвіт. Жодних компромісів! У нашого кандидата не має бути тріщин і вм'ятин. Проте повині бути яскраві смужки, сухий хвостик і жовта пляма на боці. Усе це свідчить про те, що кавун стиглий.
Пляма на боці — слід від баштану, на якому кавун самостійно дозрівав на сонці. Але якщо ви побачили декілька таких плям, цього кандидата брати не варто. Найімовірніше, його спеціально переміщали й могли додавати більше добрив, щоб прискорити ріст плоду.
Стиглий кавун майже завжди великий та важить 6-10 кілограмів. Його шкірка виблискує на сонці. А ще вона щільна та міцна — її складно проткнути нігтем. Якщо не боїтеся гніву продавця, перевірте це власноруч.
Прийшов час експериментів! Візьміть плід у руки й стисніть його з двох боків. Кавун має тихо хруснути. Якщо ви почули цей звук, сміливо беріть — плід точно стиглий і солодкий.
Ще одна кавунова симфонія — перевірка стиглості постукуванням. Якщо плід дозрів, ви почуєте дзвінкий звук. Якщо кавун «звучить» глухо, краще залишити його на прилавку.
Остання порада: не вибирати кавуни біля доріг. Вони дуже добре вбирають у себе шкідливі речовини з атмосфери. Краще замовляйте в нас. Ми привеземо смачний кавун під двері за годину. А вам залишиться лише поласувати!