Спагеті з запеченими томатами, базиліком і панірувальними сухарями з часником
Замість афірмацій на відпустку в Італії — смачна паста на обід.
Інгредієнти
1 шт
2 порції
Спагеті
350 г
зубчик
до смаку
Сіль і перець
400 г
Розігріваємо духовку до 230 ℃. Викладаємо помідори та подрібнений часник на деко, змащуємо оливковою олією, додаємо сіль і перець. Запікаємо 20-25 хвилин, поки помідори не стануть м'якими.
У невеликій сковороді нагріваємо оливкову олію на середньому вогні. Додаємо нарізану цибулю-шалот і тушкуємо 1-2 хвилини, часто помішуючи, поки цибуля не стане м'якою і напівпрозорою.
Додаємо до цибулі панірувальні сухарі та подрібнений часник. Зменшуємо вогонь до мінімуму і смажимо протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи, поки панірувальні сухарі не стануть золотистими. Знімаємо з вогню, додаємо сіль і перець до смаку.Додаємо до цибулі панірувальні сухарі та подрібнений часник. Зменшуємо вогонь до мінімуму і смажимо протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи, поки панірувальні сухарі не стануть золотистими. Знімаємо з вогню, додаємо сіль і перець до смаку.
Відварюємо спагетті до стану al dente. Коли помідори готові, додаємо їх і сухарі в спагеті, все ретельно перемішуємо. Подаємо з базиліком і тертим сиром пармезан. Смакуємо під келих холодного білого і вирушаємо на пеннікеллу — італійську сієсту!
Якщо цей план вам до вподоби, замовляйте свіжі та гарні інгредієнти італійського обіду в розділі Овочі та Зелень.