© 2019 ovo.ua
Cалат табуле
Табуле — традиційний салат і закуска в Лівані та Сирії. Готувати його просто, а їсти — смачно й корисно. Адже головні інгредієнти страви — це булгур, зелень та овочі. Вони насичують організм вітамінами, допомагають нормальному розщепленню жирів і прискоренню метаболізму.
Головний секрет у приготуванні табуле — вибрати свіжі та запашні петрушку, м’яту й цибулю. Такі, як у нашому розділі Зелень :) Перед приготуванням їх треба промити холодною водою, а потім просушити паперовим рушником. Нарізати краще гострим ножем — так ми не пошкодимо листя і воно віддасть увесь сік булгуру, а не залишить його на кухонній дошці.
Заливаємо булгур склянкою окропу та накриваємо його кришкою. Залишаємо на 8-10 хвилин, якщо тільки на пакованні не вказано іншого способу приготування. Перемішуємо булгур виделкою і даємо охолонути.
Коли булгур охолоне, додаємо до нього решту інгредієнтів. Заправляємо оливковою олією, сіллю, перцем і соком лимона. Добре перемішуємо та даємо трохи постояти. Так крупа вбере в себе аромати трав і сік овочів.
Нарізаємо огірки дрібними кубиками, помідори трохи більшими. Тоненько нарізаємо зелену цибулю, а листочки петрушки та м'яти дрібно рубаємо.
Від подвійної порції відмовитися не вийде, бо надто смачний той східний салат табуле!