Рататуй
Пам’ятаєте мультфільм «Рататуй»? У ньому маленький шеф вразив найприскіпливішого ресторанного критика простою, але дуже смачною стравою. Її сьогодні й приготуємо! Вмикайте мульт, кличте малечу на підмогу і починайте!
Інгредієнти
6 порцій
1 шт.
до смаку
сіль і перець
3 шт.
оливкова олія
2 ст. л.
2 зубчики
2 ч.л.
приправа "Прованські трави"
1 шт.
подрібнені помідори
1 банка (400 мл)
бальзамічний оцет
1 ч.л.
моцарела
На розігріту сковорідку з оливковою олією кидаємо цибулю, часник, приправу й болгарський перець. Тушкуємо до готовності. Вливаємо подрібнені томати та готуємо приблизно 10 хвилин на середньому вогні.

Знімаємо з вогню, додаємо бальзамічний оцет, сіль і перець. Збиваємо блендером до однорідності.
Нарізаємо кабачки, цукіні, помідори і баклажани тонкими скибочками, картоплю — ще тонше.
Розігріваємо духовку до 220 °C, виливаємо соус у форму для запікання, розкладаємо там овочі по черзі шарами, поки все не заповнимо.

Посипаємо овочі сіллю, перцем, прованськими травами, поливаємо невеликою кількістю оливкової олії. Випікаємо 45 хвилин, поки овочі не підрум'яняться. Посипаємо овочі тертим сиром і запікаємо під грилем приблизно 5–10 хвилин, поки сир не розплавиться.
Для цієї страви треба багатенько овочів. Щоб не тягти важкі пакети, замовляйте свіжі та красиві інгредієнти в розділі Овочі. У зоні швидкої доставки вони приїдуть до вас вже за годину.