Лимонний тарт
Ніжна лимонно-вершкова начинка та м’якеньке тісто — це все про наш лимонний тарт. Попереджаємо: одним шматочком тут не обійтись, тому скоріше заварюй чай та побігли готувати!
Інгредієнти
6 порцій
2 шт.
115 г
вершкове масло
120 мл
вершки (30%)
борошно
190 г
50 г
цукрова пудра
2/4 ч. л.
цукор
150 г
5 шт.
3 шт.
120 мл
ванільний екстракт
1 ч. л.
Борошно, цукор та сіль перемішуємо. Додаємо нарізане вершкове масло та вручну розтираємо в крихту.
Додаємо яйце та ванільний екстракт, перемішуємо до утворення тіста. Обережно обминаємо, загортаємо в плівку й забираємо в холодильник на 30 хвилин.
Далі розкачуємо тісто в пласт завтовшки 3-4 мм та перекладаємо у форму. Обережно проколюємо нижню частину виделкою та знову відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Тим часом приготуємо начинку: у велику миску додаємо яйця, жовтки, цукор та сіль, усе перемішуємо віничком.

У яєчно-цукрову суміш натираємо лимонну цедру на дрібній терці. Додаємо свіжий сік лимона та вершки, перемішуємо.
Розігріваємо духовку до 175 градусів. Форму з тістом застилаємо пергаментним папером, а зверху кладемо будь-яку крупу. Випікаємо 10-15 хвилин, знижуємо температуру до 150 градусів, забираємо папір з крупою і випікаємо ще 15 хвилин.

Заливаємо пиріг начинкою та випікаємо ще 20 хвилин. Даємо повністю охолонути.
Ділись шматочками тарта з друзями, а свіжі Дони Лимони замовляй на нашому сайті в розділі «Фрукти».