Як приготувати кукурудзу смачно
Інструкція приготування
Хедлайнер сезонного меню — солодка кукурудза. Щоб приготувати її смачно, спочатку треба вибрати молоду і солодку. Купуйте неочищену кукурудзу в качанах. По листках можна визначити свіжість: у молодої кукурудзи вони яскраво-зелені, а волокна — світлі й трохи вологі. Розкрийте листя так, щоб було видно весь початок. Зернятка повинні мати ніжно-лимонний колір і бути гладенькими.
Перш ніж варити кукурудзу, очистимо її від брудного й пошкодженого листя. Знімаємо лише верхні та залишаємо кілька тонких листочків. Вони додадуть готовій страві приємного аромату й зроблять її соковитішою. Перед тим як варити кукурудзу в качанах, ретельно промиємо її під проточною водою
Очищені від верхнього листя качани укладаємо в каструлю щільно один до одного. Потім заливаємо їх холодною очищеною водою, щоб вона була вище за верхній качан на 5 сантиметрів. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння й відварюємо молоду кукурудзу 15 хвилин.
Для приготування краще вибирати качани приблизно однакового розміру, щоб вони зварилися рівномірно. Якщо вони дуже великі, то перед варінням розрізаємо їх навпіл.
Ще один варіант подачі кукурудзи — з вершковим маслом. Шматочок масла кладемо на гарячий початок і натираємо ним ароматні зернятка.
Після того, як вона трохи охолоне, качани натираємо кухонною сіллю. Не варто солити кукурудзу до варіння або опускати качани в підсолену воду. Сіль прискорює процес виділення рідини із зерен, тому вони виходять твердішими й менш соковитими.
То як, надихнули на ласування кукурудзою? Якщо так, замовляйте солоденьку в нас і готуйте вже за годину!