© 2019 ovo.ua
Галета з абрикосом, персиком і нектарином
Галета — французький відкритий пиріг на основі пісочного тіста. Приготувати її дуже просто. Переконаєтеся просто зараз!
Інгредієнти
2 порції
1 шт.
80 г
вершкове масло
1,5 ст. л.
сметана
цукор
1 шт.
крохмаль
1,5 ч. л.
цукрова пудра, сіль
до смаку
2 шт.
200 г
борошно
Розігріваємо духовку до 180 ​​℃. У мисці змішуємо борошно, цукор і сіль. Додаємо масло, натерте на великій тертці або порізане на маленькі кубики. Змішуємо його з борошном. Необхідно перетворити масу на дрібну крихту. Додаємо сметану й швидко перемішуємо до однорідного стану. Загортаємо в харчову плівку та кладемо до холодильника.
Поки тісто охолоджується, робимо начинку: ріжемо персик, нектарин та абрикос на тоненькі слайси.
Тісто виймаємо з холодильника й розкочуємо розкочуємо завтовшки приблизно 5 мм. Через сито на пласт тіста просіваємо крохмаль. Це захистить корж від передчасного розмокання, а також зробить фруктовий сік більш густим.
Викладаємо на крохмаль нарізані фрукти. Підгортаємо краї галети наверх, щоб утворилися бортики, які повинні трохи прикрити начинку. Випікаємо в духовці 20–25 хвилин у режимі «верх + низ + конвекція». Даємо охолонути та посипаємо зверху тонким шаром цукрової пудри.
Солодкі абрикоси, персики і нектарини для випічки замовляйте в розділі Фрукти.