© 2019 ovo.ua
Як готувати спаржу: 2 рецепти на 10 хвилин
Інструкція приготування
Спаржі боятися — гурманом не стати. Цей овоч готувати легше та швидше за смажену картоплю. А ще в липні закінчиться його сезон, тому відкидаємо всі страхи і беремося до справи!
Перед приготуванням спаржу миємо та просушуємо рушником. Потім — обрізаємо приблизно 3 сантиметри знизу і зачищаємо 5 сантиметрів стебла за допомогою овочечистки. Так ми приберемо жорсткі волокна, що є в нижній частині стебла.
Краса! Тепер спаржа готова стати корисним гарніром або вишуканою закускою. Головне у приготуванні — не доводити до м'якого стану, вона має залишатися хрусткою. Спаржу можна злегка відварити, а потім трішки підсмажити. Або просто запекти в духовці.
Відварюємо спаржу 2 хвилини в окропі, потім обсмажуємо на великій кількості вершкового масла протягом 2-3 хвилин. Додаємо улюблені спеції. Вуаля! Спаржа готова. Якщо є час і натхнення, можемо додати яйця пашот із соусом Голландез.
На плиті
Викладаємо спаржу на деко або у форму. Поливаємо невеликою кількістю оливкової олії. Додаємо сіль і перець.
У духовці
Запікаємо при 180℃ близько 7-10 хвилин, перевернувши один раз. Час залежить від розміру спаржі, вона повинна підрум'янитися зверху, але залишатися щільною. Це можна перевірити зубочисткою або ножем.
Найкращий друг обох рецептів — пармезан або інший твердий сир. Із ним спаржа ще більше смакує. Також вона добре поєднується з беконом, хамоном, лососем, яйцями та вершковим соусом.
Тепер ви знаєте, що готувати спаржу — легко. Стрибайте в останній спаржевий вагон і готуйте, поки сезон ще триває. Клацайте сюди, щоб замовити свіжу та симпатичну спаржу з доставкою по Києву. А вже за годинку-дві вона буде на вашому столі.